Împreună pentru oameni

Conferințele biblice „Vino, Doamne Iisuse!”

Între 1 și 10 aprilie, de la ora 21:00, în direct pe postul Speranța TV și pe rețele sociale, ne rugăm pentru pace și discutăm despre cea mai mare speranță a creștinilor: întoarcerea lui Iisus pe pământ.

Cum va reveni Iisus Hristos, de ce și pentru ce? Îți oferim răspunsurile Bibliei, după înțelegerea celor nouă pastori adventiști care vor predica în fiecare seară despre această profeție neîmplinită.

Programul LIVE va conține muzică, reportaje și rugăciuni pentru pace.

Aprinde Speranța!

Prezentatori

Titlul conferințelor biblice – „Vino, Doamne Iisuse!” – este un fragment de rugăciune din cartea Apocalipsa, ultima carte a Bibliei și cea mai enigmatică. Profeția lui Hristos despre începutul unei noi lumi odată cu întoarcerea Sa este tema centrală a prezentărilor.

Vineri, 1 aprilie 2022: Basm sau certitudine

Ce spune cea mai importantă carte creștină despre ziua când Isus va reveni pe pământ? Ascultă cele mai puternice argumente ale Bibliei și compară-le cu convingerile creștinilor contemporani, publicate de Pew Research!

Cătălin Bărbulescu este de profesie pastor și, începând din 2017, este directorul Centrului Media Adventist.

Sâmbătă, 2 aprilie 2022: Aștept cu dor

Ce transformări sociale și politice va produce apropierea lui Hristos de lumea noastră? Cum Îl vor întâmpina oamenii? Revenirea lui Hristos nu va fi doar un eveniment religios, ci și o mare întâlnire de familie cu cei dragi și cu cei din toate timpurile pe care Hristos îi va trezi la viață.

Narcis Ardelean este pastorul Bisericii Adventiste din Apateu, județul Arad. Fiind asistent medical în Policlinica Județeană din Arad, în 1992 a început cursurile teologice în București, după care a lucrat pentru Conferința Banat, structura organizatorică a Bisericii din sud-vestul țării, unde în prezent este directorul Departamentului de tineret. Împreună cu soția sa, Otilia, au trei fiice, împărtășind cu toții pasiunea pentru sport și călătorii.

Duminică, 3 aprilie 2022: Jurnal de așteptător

Se mai întoarce? De-a lungul secolelor, creștini din toate confesiunile L-au rugat pe Iisus să Se întoarcă la ei. Cum au înțeles ei promisiunea lui Iisus și ce semnificații poartă întârzierea Lui?
Mădălin Avramescu este directorul departamentelor de comunicare, relații publice și libertate religioasă ale Bisericii Adventiste din regiunea Muntenia. A fost capelan al Liceului Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” din București.

Luni, 4 aprilie 2022: Lacrimile libertății

Schimbări politice? Economice? Sociale? Pentru toate problemele noastre, civilizația umană nu a găsit o soluție completă și sigură. Doar promisiuni neîmplinite și experimente eșuate complet sau parțial. Putem spera la ceva mai bun? Urmărește o prezentare despre ziua când Dumnezeu îi va vorbi fiecărui om în parte și va aduce unica soluție pentru umanitate.

Adrian Neagu lucrează ca pastor de două decenii, iar din anul 2015 este directorul editorial al Editurii Viață și Sănătate. Are două fiice, este doctor în istorie și realizator de emisiuni la Speranța TV, fiind cunoscut publicului pentru rubrica „Lumini din trecut”.

Marți, 5 aprilie 2022: Noaptea lumii

De ce creștinii nu manifestă un interes pe măsură pentru cel mai important eveniment din viitorul profetic? Află motivul pentru care omul contemporan va rămâne uimit când Hristos va trece pragul lumii noastre! Cel mai mare eveniment mondial are un caracter contraintuitiv. Fii pregătit: surprizele de la învierea lui Hristos se vor repeta!

Pálffi Miklós este profesor titular de discipline teologice la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj-Napoca și directorul departamentelor publicații, școala de Sabat și lucrare personală din cadrul Bisericii Adventiste din Transilvania de Nord. Este căsătorit din anul 2002 și are o fiică și un fiu. Coordonează activitatea de voluntariat în penitenciarele din regiune și de asemenea rețeaua de librării Sola Scriptura.

Miercuri, 6 aprilie 2022: Reîntâlnirea cosmică

Ce se va întâmpla pe pământ atunci când Iisus va reveni? Ce a prevestit Biblia despre cei care vor participa la eveniment? Urmărește o prezentare despre maniera cataclismică și triumfătoare a unui eveniment individual și global în același timp!
Mihai Miron este pastor în Brașov și directorul Departamentului de libertate religioasă din cadrul Bisericii Adventiste din Transilvania de Sud. Născut într-o familie ortodoxă, în Ungheni, Republica Moldova, este licențiat în drept și administrație publică și are studii postuniversitare în teologie. Pe lângă consilierea pastorală, este pasionat de activitățile culturale, educative și muzicale ale bisericii pe care o slujește.

Joi, 7 aprilie 2022: O altfel de viață

Cum ne pregătim pentru întâlnirea cu Iisus? Biblia recomandă un stil de viață care se va dovedi singurul eficient. Cunoaște acele soluții care te ajută în cele mai complicate vremuri! O pregătire religioasă nu este suficientă. Află și apoi testează!

Florin Răduț este pastor, doctorand în sociologie și directorul departamentelor publicații, școala de Sabat și lucrare personală în cadrul Bisericii Adventiste din regiunea Olteniei. A condus și administrează asociații nonprofit și are o vastă experiență în organizarea activităților pentru copii, tineri și studenți.

Vineri, 8 aprilie 2022: Semnul lui Iisus

Dorin Cristea este pastor și directorul Departamentului de tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova.
Urmărește o prezentare despre semnul distinctiv al celor ce se pregătesc deja pentru cel mai mare eveniment al tuturor timpurilor! Ce practici îți sunt de folos în viața de zi cu zi?

Sâmbătă, 9 aprilie 2022: „Fericita noastră nădejde”

Cum transformi sfârșitul lumii în cel mai fericit eveniment? Identifică trăsăturile celor care se vor bucura în ziua de apoi! Dacă începi să trăiești cu gândul la final, viitorul tău va întrece cu mult cea mai frumoasă imaginație.

Aurel Neațu este președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Mai multe informații despre biografia și activitatea sa poți citi pe blogul presedinte.adventist.ro.

Duminică, 10 aprilie 2022: concertul umanitar „Aprinde speranța!”

Fondurile colectate vor sprijini refugiații din Ucraina.

Andrei Lucaci este cunoscut în mediul creștin protestant pentru creațiile „Cântă Biblia”. Este directorul Departamentului de muzică din cadrul Conferinței Moldova a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și organizează concertul, pe care îl și dirijează, la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, duminică, 10 aprilie la ora 18:00. Corul alcătuit din voci tinere și instrumentiști va interpreta un repertoriu cu tematică pascală. Rezervăm locuri pentru cei care au primit vești speciale la spitalul de campanie din Sala de Atletism și de asemenea pentru partenerii și beneficiarii noștri.

Dacă vrei și tu să asculți simfonia celor care sunt împreună pentru oameni, rezervă-ți un loc AICI!

Moderatorii programului

Anca Porumb

Este de profesie jurnalistă. În ultimii 20 de ani a lucrat în presa scrisă și radio. De curând, lucrează în cadrul ProiectM, o televiziune adventistă on-line. Cu toate acestea, consideră că principalul ei loc de muncă este familia, unde își exersează din plin atribuțiile de mamă. De altfel, din experiențele domestice s-au născut și producțiile radio și tv pe care le realizează: „Curioșii”, respectiv „Microfonul părinților”. Îi place să pună întrebări, să urce munții, să gătească sănătos și să copilărească alături de cei trei băieți ai ei. Așteaptă veșnicia, dar până atunci face ce știe mai bine pentru a le fi de folos semenilor.

Cosmin Cocea

Este pastor și directorul departamentelor comunicare și media în cadrul Bisericii Adventiste din regiunea Moldova. A absolvit cursuri postuniversitare de teologie la Universitatea Andrews (SUA) și de istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Realizează emisiuni la ProiectM, televiziunea pentru care lucrează în fiecare zi.

Vrei să ne rugăm pentru tine sau dorești să stai de vorbă cu un pastor? Scrie-ne!

Dacă te interesează să studiezi Biblia sau pur și simplu vrei să comunicăm, te rugăm să ne lași  mesajul tău. Completează formularul, și îți vom răspunde în modalitatea aleasă de tine!

Mai mult...

Conferințele publice „Vino, Doamne Iisuse!” fac parte dintr-o serie de evenimente media produse de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. Poți urmări conferințele anterioare aici: