Împreună pentru oameni

{ÎMPREUNĂ} Pentru Oameni 10-12 martie 2024 Târgu Mureș

Într-o societate în care stilul de viață sănătos este o prioritate, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Asociația Studențească AMiCUS Târgu Mureș, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, lansează alături de Decathlon, Centrul de Medicină Lifestyle Herghelia, Liceul Internațional Integritas, Liceul ”Dr. Lind”, Școala Gimnazială Omega și Școala Postliceală Sanitară „Vasile Dan”, campania {ÎMPREUNĂ} pentru oameni, un proiect amplu de prevenție și promovare a sănătății.

 • Campania va debuta, duminică, 3 martie 2024, prin crosul caritabil Alergăm {ÎMPREUNĂ} pentru mama, la care este invitat să participe fiecare târgumureșean, indiferent de vârstă, sex sau etnie.
 •  Scopul este realizarea celui mai mare eveniment de acest gen organizat până acum în Târgu Mureș, încurajând mișcarea și adoptarea unui stil de viață activ ca element esențial al stării generale de sănătate a populației din Târgu Mureș. 

 • Fondurile strânse cu ocazia crosului caritabil vor fi donate organizației ADRA România pentru sprijinirea persoanelor afectate de violența domestică.

CONSULTAȚII
ȘI ECOGRAFII

Din Grijă Pentru Tine – proiect cheie al campaniei, oferă acces gratuit la consultații, ecografii și analize pentru 25 de specialități medicale cu scopul de a depista precoce afecțiuni cronice precum cele cardiovasculare, canceroase, diabetul zaharat de tip II și obezitatea. Cu sprijinul a 100 de medici și 50 de asistenți medicali, vizitatorii se pot înscrie pentru servicii medicale gratuite, având la dispoziție 55 de cabinete.

IMPORTANT: Pentru a beneficia de consultații, ecografii și analize gratuite, cei interesați se pot programa începând cu data de 27 februarie fie online, pe site-ul dingrijapentrutine.ro/mures, fie la numărul de telefon 0376 50 60 70. Locurile sunt limitate.

Înscrie-te aici:

Evenimente

 • Ajutăm populaţia să beneficieze de o abordare profilactică a bolilor cronice și să conștientizeze importanţa stilului de viaţă pentru o bună stare de sănătate
 • Furnizăm participanţilor informaţii sistematice pentru evitarea factorilor de risc în bolile cronice
 • Ajutăm la conturarea unor motivaţii proprii şi durabile pentru schimbarea stilului de viaţă şi oferim asistenţă în vederea adoptării unor deprinderi sănătoase.
 • Proiectul nostru contribuie la depistarea precoce a unor afecțiuni și a bolilor cronice, prin ecografii, consultații, consiliere, măsurători antropometrice, teste de laborator şi evaluarea computerizată a stilului de viaţă. 

Programe pentru tineri

 • Ochelarii Realității. Tinerețe fără Dependențe – un proiect inovativ destinat adolescenților, utilizează ochelari speciali și trasee ușor de parcurs în condiții normale pentru a simula schimbările radicale în percepția timpului, spațiului și a propriului corp atunci când sunt folosite substanțe care creează dependență. Proiectul este realizat în colaborare cu specialiști acreditați de Agenția Națională Antidrog.
 • Ora de sport – Mișcarea și un stil de viață activ înseamnă viață lungă și energie pozitivă. De aceea, în colaborare cu Decathlon va fi amenajat un spațiu special unde doritorii vor participa la o oră de sport practică, vor descoperi oameni cu pasiuni asemănătoare și își vor testa capacitățile fizice prin mici concursuri și teste speciale de efort.
 • Ora de Sport ( Împreună ) cu Nutriție pentru tine ( Împreună cu ) Ochelarii realități ( Împreună ) cu cele mai prestigioase  instituții din  localitate și cu autoritățile locale, te invită în perioada 10-12 martie 2024 la Sala Sporturilor din Târgu – Mureș să participi la un eveniment unic unde vei învăța să faci mișcare, să te hrănești sănătos și să renunți la dependețe.

  Pentru a participa la acest eveniment vă puteți rezerva locurile la numărul de telefon 0736360056 sau folosind formularul de înscriere.

  Ești cadru didactic la gimnaziu sau liceu, te invităm să vii împreună cu clasa ta! 

Parteneri

PARTENERI PRINCIPALI:
Primăria municipiului Târgu Mureș, Instituția Prefectului – Județul Mureș, Ministerul Sănătății, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș și Spitalul Oncologic Medex, Agenția Națională Antidrog și Inspectoratul județean Școlar Mureș.

PARTENERI OFICIALI:
Threepharm, Samsung Medical, Medist Imaging, Philips, Diamedix, Liamed, Terapia, Speranta TV, Radio Vocea Speranței.

PARTENERI SUPORTER:
Aliat, Geiger, Decathlon, Anvico, Maurer Residence, Daw Bența, Autobit, Arhivare, Goldring, Herlitz, Pelikan, RegenMed, Școala Postliceală Sanitară ”Vasile Dan”-Herghelia, Școala Gimnazială Omega, Liceul Internațional Integritas, Liceul Dr. Lind, Centrul de Medicină Herghelia, Editura Viața și Sănătate, ADRA,, Semnele Timpului, Asociația Adio Adicții, Newlifemarket, Aqua Carpatica, Vegan Deserts, Veagan Harmony, A Növényi Konyha Művészete, Cofetăria Artizan, Asociația Edsancult.

Expo-Sănătate pentru copii

un proiect conceput să promoveze principiile unui stil de viață sănătos printr-o abordare interactivă și educativă, li se adresează  celor mici, prin activități și jocuri care subliniază importanța alimentației corecte, a exercițiilor fizice și a odihnei adecvate.

În cadrul proiectului, fiecare copil va primi un joc de tip Memory pentru a descoperi și reține cele opt legi naturale ale sănătății: Alimentația, Aerul, Soarele, Activitatea fizică, Odihna, Echilibrul, Apa și Încrederea.

De ce o  expoziție de sănătate pentru copii?

Incidenţa ratei de creştere a obezităţii în ţările dezvoltate provoacă îngrijorare în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Ei au în vedere numărul mare al copiilor obezi ca un semn de deteriorare a stării generale de sănătate în rândul copiilor și al tinerilor.

Ca un răspuns la această îngrijorare, am dezvoltat conceptul de Expoziţie de Sănătate pentru Copii care să atragă şi să prezinte în mod creativ diferitele principii de sănătate.

La ce să ne așteptăm?

Veți fi contactat de către organizatori prin intermediul datelor de contact cerute de formular pentru a se clarifica termenii concreții de participare (oră, număr de copii, însoțitori etc.), în limita locurilor disponibile.

Timpul maxim petrecut de o clasă în expoziție este de 1 oră și 30 minute!

Vizitarea expoziției se face numai pe bază de programare.

Elevii pot vizita expoziția numai în grup organizat și sub supravegherea unui cadru didactic(de preferință dirigintele).

Materialele primite de elevi/clase în cadrul expoziției nu constituie reclame.

În fiecare zi de expoziție, accesul va fi garantat, conform programării.

FACEȚI REZERVAREA AICI

Vă așteptăm cu drag!